Zeci de apeluri la 112 după cutremurul din Arad. Pompierii au intervenit de urgență
Clipe de panică în Arad, după ce zona a fost zguduită de un seism cu o magnitudine de 5,3 grade pe scara Richter. Autoritățile locale au anunțat urmările cutremurului și a replicii ce s-au produs marți seară.
Potrivit autorităților, au fost raportate în informarea de marți seară, de la ora 22:30, 18 apeluri prin SNUAU 112 privind desprinderea unor elemente de construcție – coș de fum, bucăți de fațadă, precum și avarierea a două autoturisme.
Urmările cutremurului produs pe 6 iunie, la Arad
În special s-au semnalat desprinderea unor elemente de construcție de pe imobile ori deplasarea mobilierului în locuință.
Pompierii militari ai Detașamentului Arad au intervenit marți seară la mai multe clădiri avariate în urma cutremurului. Aceștia au acționat cu o autospecială de intervenție și salvare la înălțimi și o autospecială de intervenție cu modul pentru descarcerare pentru înlăturarea efectelor negative produse de seism (degajarea elementelor de construcție de pe clădiri), în municipiul Arad.
Și Serviciile Voluntarele pentru Situații de Urgență din localitățile Păuliș și Ghioroc, au intervenit pentru îndepărtarea efectelor negative în urma seismului, potrivit Realitatea TV.
În alte județe unde seismul a fost resimțit, respectiv în Timiș, Bihor, Hunedoara și Caraș-Severin, nu s-au primit sesizări din partea cetățenilor, a precizat IGSU.
În seara zilei de 6 iunie, s-a produs în Crișana, Arad, un cutremur cu magnitudinea de 5,3, la adâncimea de 6,4 km, a anunțat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.
La puțin timp, acesta a fost urmat de o replică cu magnitudinea de 3.2, seismul producându-se la adâncimea de 5.5 km, a anunțat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.
Cutremurul s-a produs la 22 km E de Arad, 50 km NE de Timișoara, 72 km SE de Bekescsaba, 94 km N de Reșița.
Zonele seismice Banat și Crișana sunt cunoscute de geologi, însă intră mult mai puțin în atenția publicului general, deoarece nu s-au produs acolo cele mai puternice seisme din țară. Zona Vrancea este cea mai cunoscută în acest sens.